Карантинні обмеження неабияк вплинули на студентське життя. Ті, хто минулого літа переживав перед вступними іспитами до Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ», зараз впевнено рухаються до завершення першого навчального року в стінах нашого закладу.

Саме вони, студенти 1 курсу груп КН-12 та КН-13 спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» за перший рік навчання тричі приймали участь у Всеукраїнській учнівській олімпіаді «На урок» із інформатики та показали високі результати під керівництвом викладача інформатики Мокрянин Яни Іванівни.

Це свідчить про те, що навіть «змішана» форма навчання не стала на заваді учасникам досягати перемог. Відразу після виходу Закарпатської області із «червоної» зони та відновлення очного навчання викладач Мокрянин Я. І. залучила студентів до участі в ІХ Всеукраїнській олімпіаді «На урок» (Весна 2021). Формат даного заходу такий, що результати стали відомі тільки наприкінці травня. Керівник отримала свідоцтво про підготовку переможців, учнів та іменну подяку від «На урок». Переможці отримали дипломи, а всі учасники – сертифікати.

1 місце – Фанта Петро (гр. КН-12), Горват Павло (гр. КН-13), Жулканич Каріна (гр. КН-13), Карляк Мирослав (гр. КН-13);

2 місце – Стецьо Димитрій (гр. КН-12), Крупанич Дмитро (гр. КН-12), Поп Максим (гр. КН-13);

3 місце – Ердек Андрій (гр. КН-12), Чорі Іван (гр. КН-12), Соляник Олександр (гр. КН-13), Попович Андрій (гр. КН-13), Мись Василь (гр. КН-13), Ертел Федір (гр. КН-13), Чейпеш Михайло (гр. КН-13), Цапулич Артур (гр. КН-13), Марина Олександр (гр. КН-13).

Також із 14 травня стартував новий Всеукраїнський конкурс «STOP булінг!», мета якого – сприяти створенню безпечного середовища для українських школярів. Кожен учень та студент повинен знати, що булінг – це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом.

І хоч конкурс триватиме до 12 червня, наші першокурсники вже долучились до цього заходу і маємо перші результати:

2 місце: Балог Анастасія (гр. КН-12), Горват Павло (гр. КН-13);

3 місце: Світлик Іван (гр. КН-12), Шевляков Максим (гр. КН-12), Ердек Андрій (гр. КН-12).

Активність студентів, бажання вдосконалюватись і працювати дають хороші результати. Тому із впевненістю можна побажати подальших успіхів нашим переможцям і учасникам Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсів. Дуже тішить, що у нашій великій студентській родині є така талановита молодь.