6-7 травня 2024 року Ужгородський національний університет проводив міжнародний воркшоп «Characteristics of Green Technological Transformation in Accordance with EGD Vision» (Характеристики зеленої технологічної трансформації відповідно до Європейського зеленого курсу).

Мета воркшопу – обговорення за участі українських і зарубіжних експертів ключових компонентів Європейського зеленого курсу (зміна клімату, енергетика, транспорт, промислова стратегія, сільське господарство, нульове забруднення, біорізноманіття, фінанси, торгівля); обмін знаннями, досвідом та інноваціями між учасниками з різних галузей, що зацікавлені у розвитку зелених технологій відповідно до цілей Європейського зеленого курсу (EGD); поширення інформації про динамічний план дій ЄС щодо переходу Європи до кліматично-нейтрального континенту до 2050 року.

До цієї події долучився студент IV курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Василь Мартин з темою «The use of environmentally friendly energy sources to minimize the problem of AI power consumption» (Використання екологічно-чистих джерел енергії для мінімізування проблеми енергопостачання штучного інтелекту).

Приємно зазначити, що серед учасників воркшопу були представники факультету інформаційних технологій УжНУ, випускники колежу: Федорка Павло та Омелюк Леонід.

Вітаємо Мартина Василя та його наукових керівників: Саєнко Андрія і Александру Наталію, з успішним виступом. Бажаємо не зупинятися на досягненому і розвиватися на користь українського народу та рідної неньки України!