Студенти Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ» у рамках плану позааудиторних навчально-виховних заходів разом із викладачами Андрусь М.В., Гординською А.А., Якубишин М. В., Ходанич М. М., Ларіною Г. В., Білей Н. М., Планчаком А. І. здійснили невимовно цікаву літературну екскурсію «На розмову із Франком до Львівщини»

Ще ніч не попрощалася із ранком 2-го жовтня, як студенти Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ УжНУ вирушили у  подорож шляхами видатного Каменяра, щоб побувати у місцях творчих злетів Івана Яковича Франка, надихнутися красою мальовничої Львівщини, торкнутися історії та помилуватися нерукотворною природою Тустані. Дорога чекала неблизька, але  дружний колектив та жага до пізнання чогось нового надихали кожного учасника та учасницю. Як тільки перші промені  сонця з'явилися над горизонтом, нестримний позитив та цікавість не забарилися: студенти співали народні українські пісні, сучасну українську музику, обговорювали літературні новинки та традиції нашого народу, ділилися власними думками щодо актуальності таких заходів.

Першу зупинку коледжани здійснили  у заповідному  художньо-меморіальному комплексі «Стежка Івана Франка», зокрема, відвідали лісову зону та скульптурні композиції, згадували Франкові твори для дітей. Наступним на черзі став Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі», створений на території родинного маєтку Франків. Студенти із глибоким зацікавленням слухали екскурсоводів у «Садибі Івана Франка», яка відтворена за етнографічним нарисом письменника «Моя вітцівська хата» та дізнавалися маловідомі факти у Літературно-меморіальному музеї, згодом робили фото на згадку із скульптурною композицією «Іван Франко і світова література» та  будинком майстра слова.

Літературно-туристичний маршрут студентів Срібної Землі проліг через Трускавець, де молодь мала змогу прогулятися центром міста. Далі  проїжджали Дрогобич, Борислав і Східницю – до славної фортеці Тустань, що розташована біля  села Урич Сколівського району. Це середньовічний наскельний град і митниця ІХ—ХVІ століть,  оборонний комплекс і чудове місце в обіймах осіннього лісу вражав своєю величчю. А тисячолітні неприступні скелі чарували таємничістю історії.

Вражені, натхненні, зацікавлені поверталися коледжани додому, із пригодами, піснями, поезіями та жартами. Вечірній Ужгород зустрічав теплими обіймами вітру щасливу молоду генерацію.

Щира подяка викладачам української мови та літератури та історії за організацію цієї незабутньої подорожі, що завжди залишиться неймовірним кадром пізнання у плівці студентських спогадів.