У понеділок 7 жовтня 2024 року відбувся регіональний семінар «Cучасний стан системи забезпечення якості вищої освіти в Україні: виклики та перспективи». Захід організований Національний агентством із забезпечення якості вищої освіти, співорганізатор – Ужгородський національний університет.

У роботі семінару взяли участь представники Природничо-гуманітарного фахового коледжу, а саме голова методичної комісії Олександра Гошовська та голови випускових циклових комісій Лариса Юричка, Віталій Сідун та Людмила Пічкар.

Ключовими спікерами були Голова Національного агентства Андрій Бутенко, його заступники – Наталія Стукало, Олена Єременко та Богдан Моркляник.

У своїх виступах спікери висвітлили питання змін до Положення про акредитацію, зокрема говорили про оновлену процедуру, зміст та підходи здійснення оцінювання освітніх програм, запровадження постакредитаційного моніторингу тощо.

Опісля виступів освітяни мали змогу взяти участь у відкритій дискусії, обговорити актуальні питання системи забезпечення якості освіти та отримати кваліфіковані відповіді на питання.