В умовах ринкової економіки, що характеризуються безперервними змінами соціально-економічного середовища, необхідна швидка адаптація молодих фахівців до виробничих ситуацій. Успішне вирішення широкого спектру питань, що виникають в роботі підприємств індустрії гостинності та туризму, передбачає розуміння студентами їхньої ролі в умовах ринкової конкуренції. Наявність теоретичних знань і практичних навичок в сфері готельного, курортного і туристського сервісу значною мірою зумовлює ефективність управлінських рішень. Обов’язковим елементом навчального процесу, який сприяє формуванню фахівця високого рівня, є практика.

Організація практичної складової освітнього процесу для студентів спеціальності «Туризм і рекреація» є однією з пріоритетних, адже дозволяє закріпити на практиці здобуті в навчальних аудиторіях знання, вміння та навички і як наслідок поповнювати ринок праці кваліфікованими спеціалістами.

Особлива увага відводиться підбору баз практики. Адміністрація коледжу та циклова комісія з туризму постійно працюють над збільшенням баз практик в профільних установах регіону.

Черговим кроком задля забезпечення системного підходу до процесу формування теоретичних основ і придбання практичних навичок майбутньої фахової діяльності став рекламно-інформаційний тур студентів групи ТО-11 до курорту «Сонячне Закарпаття» (с. Поляна, Мукачівський район, Закарпатська область). В ході туру було ознайомлено зі специфікою роботи провідних готелів в курортних санаторних зонах, та підписано Угоду про співпрацю між ПГФК ДВНЗ «УжНУ» та готелем-пансіонатом «Злата вежа» згідно якої й буде відбуватися практична підготовка студентів-туристів як складової частини освітнього процесу, що спрямована на оволодіння студентами системою професійних умінь і навичок, набуття первинного досвіду професійної діяльності та формування професійних здібностей і рис особистості фахівця, а також покликана сприяти саморозвитку студента.

Також відбулися зустрічі з керівниками та менеджерами туристичних закладів даного курортного регіону (готельний комплекс «Катерина», гірськолижний курорт «Ведмежа», санаторій «Сонячне Закарпаття») щодо підписання нових угод про співпрацю, організації проведення спільних заходів, круглих столів, гостьових лекцій, поширенню інформації щодо освітнього потенціалу ПГФК ДВНЗ «УжНУ», розвитку масового туризму та залучення до організованого і активного культурного відпочинку та змістовного дозвілля як жителів регіону так і туристів з інших регіонів та країн.

У ході зустрічі керівниками туристичних закладів були запропоновані й подальші кроки для підписання спільних міжнародних договорів про співпрацю з туристичним бізнесом у таких країнах як Польща, Чехія та Словаччина.

Рекламний тур став фактичною зустріччю зі стейкхолдерами і сподіваємося, що наші випускники підуть у професійне життя справжніми фахівцями у сфері обслуговування туристів.

Циклова комісія з туризму та економіки