10 вересня виповнилося 130 років від дня народження видатного українського письменника, режисера, кінодраматурга, художника, актора, публіциста Олександра Довженка. Його фільми увійшли до скарбниці світового кіномистецтва, а літературні твори стали класикою української літератури.

 

Студенти-другокурсники спеціальності «Туризм і рекреація» Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ» з ініціативи викладача української мови та літератури Інни Шаркань узяли участь у Всеукраїнському інтернет-конкурсі «Довженко-130: Світ у кадрі і слові».

Учасники перевірили свої знання про видатного українського письменника та кіномитця, а також дізналися цікаві та маловідомі факти з його біографії. Мета конкурсу — привернути увагу до творчості Олександра Довженка, допомогти побачити багатогранність його постаті.

 

У підсумку семеро студентів посіли призові місця:

  • дипломом ІІ ступеня нагороджена Ангеліна Бідзіля;
  • дипломами ІІІ ступеня Яніна Бистряник, Анастасія Зоркін, Ванда Колєва, Єлизавета Корнілова, Анастасія Кукоба, Аліна Хомутенко.

Інші студенти отримали сертифікати учасників.

 

Участь у таких онлайн-конкурсах – це чудова можливість для студентів розширити свої знання, розвинути критичне мислення та творчі здібності. Це також важливий крок у формуванні їх професійної компетентності та культурної обізнаності, особливо в умовах сучасних викликів.

 

Викладач української мови та літератури Інна Шаркань, яка готувала студентів, відзначена подякою від освітнього проєкту «На Урок» за підготовку переможців.