9 жовтня у межах тижневика юридичних наук до Природничо-гуманітарного фахового коледжу завітали Тетяна Щерба, капітан поліції, представниця Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України та Карина Чепеляк, капітан поліції, в.о. начальника сектору дотримання прав людини Ужгородського районного управління поліції ГУНП в Закарпатській області.

Тетяна Щерба привітала студентів із Днем юриста, який святкували напередодні та наголосила  на соціальній  значущості професії в складний для України час.

Гостя ознайомила майбутніх правників із основними напрямками роботи та проєктами, які реалізовує Національна поліція, зокрема розповіла про цифровізацію діяльності, про забезпечення безпеки громади та проєкт «Шкільний офіцер поліції», створення безбар’єрного простору, захист прав людини.

Більш детально Тетяна Щерба зупинилась на роботі та основних завданнях Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини, а також своїх щоденних обов’язках як представниці департаменту в Закарпатській області.

Доповнюючи тему дотримання прав людини, представники Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції ознайомили слухачів із особливостями роботи системи електронної фіксації всіх дій із затриманими особами Custody records, мета якої захистити затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечити правоохоронців від безпідставних звинувачень завдяки запровадженню ефективного цілодобового відеонагляду в ізоляторах тимчасового тримання.

Гості продемонстрували студентам відеоролики з цікавими випадками, що трапляються у практиці поліцейських та звернули увагу на те, як відеофіксація допомагає убезпечити поліцейських від безпідставних звинувачень у разі конфліктних ситуацій, а з іншого боку – дисциплінує самих порушників.

На завершення гості побажали студентам успіхів у навчанні та запросили на екскурсію до Ужгородського РУП для наочного ознайомлення із роботою системи Custody records.

Висловлюємо щиру подяку Тетяні Щербі та Карині Чепеляк за змістовну бесіду та вагомий внесок у становлення майбутніх юристів.

Захід відбувався за ініціативи голови циклової комісії юридичних дисциплін Лариси Юрички.