Кожного року в Україні проходить вступна кампанія, яка визначає майбутнє тисячі абітурієнтів. Завершився один з основних етапів вступної кампанії – прийом електронних заяв до Природничо-гуманітарного фахового коледжу.

Цього року спостерігалося значне збільшення кількості поданих заявок порівняно з минулим роком. Це свідчить про те, що інтерес молоді до освіти щораз зростає. До Природничо – гуманітарного фахового коледжу надійшли 872 заяви, з них 407 заяв на базі базової середньої освіти та 465 заяв на базі повної загальної середньої освіти. Співробітники приймальної комісії комунікували  з кожним вступником та докладно консультували майбутніх студентів з усіх питань. Практично всі вступники приходять до коледжу не випадково, а із чітким розумінням та усвідомленою мотивацією здобути фахову передвищу освіту.

Найбільшою популярністю цього року, як і в попередні, користуються спеціальності «Право» та «Інженерія програмного забезпечення», а також є попит на спеціальності  «Будівництво та цивільна інженерія», «Туризм та рекреація», «Фінанси, банківська справа,  страхування та фондовий ринок». Цей тренд відображає сучасні потреби ринку праці.

Якими мають бути наступні дії вступників? У своїх електронних кабінетах абітурієнти можуть дізнатися, чи отримали вони рекомендації на бюджет  чи контракт – навпроти відповідної заяви статус зміниться на «Рекомендовано».  Вступники, побачивши своє прізвище серед рекомендованих, мають підтвердити своє місце навчання – дати згоду в електронному кабінеті і виконати необхідні вимоги для зарахування. Це можна зробити в електронному вигляді з накладанням електронного цифрового підпису та уклавши угоду, де прописані права і обов’язки вступників.

Такий алгоритм дозволить кожному абітурієнту, не зважаючи на його місце перебування наразі, завершити процедуру вступу на обрану спеціальність та вже незабаром розпочати студентський шлях у стінах Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ "УжНУ".