Саме така філософія формування гармонійної особистості розвиваючи її фізичну досконалість, удосконалюючи її культуру та спосіб спілкування задля розвитку та популяризації здорового та рухливого способу життя і зумовила створення нової циклової комісії з туризму, фізкультури і спорту у Природничо-гуманітарному фаховому коледжі ДВНЗ «УжНУ» після впровадження нової освітньої діяльності у сфері фахової передвищої освіти за спеціальністю 017 Фізична культура і спорт.

Програма підготовки фахівців спрямована на надання здобувачам освіти необхідного обсягу знань і практичних навичок для діяльності в області фізичної культури та спорту. Забезпечує комплексну підготовку, що дозволяє випускнику виконувати широкий спектр задач – від інструкторської діяльності та тренерства до організації і проведення спортивно-масових заходів та спортивних змагань.

Потреба в таких кадрах обумовлена незадовільним станом рівня здоров’я населення України, а також недостатньою фізкультурно-оздоровчою, спортивно-масовою, реабілітаційною роботою в усіх ланках виробничо-соціальної сфери, недостатньою пропагандою фізкультурно-оздоровчої роботи серед населення, нераціональним використанням оздоровчих можливостей навколишнього середовища.

ПГФК став першим навчальним закладом на теренах Закарпаття де була відкрита дана спеціальність для тих, хто бажає присвятити своє життя спорту, фізичному вихованню та здоровому способу життя. І вже перший набір перевершив усі сподівання, виявивши велику кількість обдарованої спортивної молоді!

Першими кроками у даному напрямку стала робоча зустріч директора коледжу Росохи В.В. та голови циклової комісії Кочана В.М. з виконавчим директором ГО «Закарпатська обласна федерація лижного спорту» Гісемом В.М. та старшим тренером Закарпатської області з гірськолижного спорту Фріндт М.Ю. Під час зустрічі гості ознайомили про історію та здобутки закарпатської гірськолижної школи, в скарбничці якої є медалі та кубки чемпіонатів Європи, світу і навіть олімпійські медалі.

Основною метою зустрічі була тема співпраці коледжу з професійними спортивними федераціями Закарпаття та створення спеціалізованого освітнього спортивного закладу (ліцей-пансіонат), оскільки область втрачає перспективних спортсменів, адже вони їдуть навчатися в інші регіони, де такі заклади створені. Маючи ступеневу освіту : ліцей – коледж – університет, викладацький та тренерський склад матиме велику можливість вже для більш фахової підготовки обдарованої спортивної молоді, яка й буде представляти Закарпаття на змаганнях різних рівнів з олімпійських видів спорту.

 

Циклова комісія з туризму, фізкультури і спорту

ПГФК ДВНЗ «УжНУ»